РАБОТИМ ЗАЕДНО ЗА ЗЕЛЕНА, КОНКУРЕНТНА И ВКЛЮЧВАЩА ЕВРОПА

Glava sait Haskovo Kulturno raznoobrazie

Работна визита в Исландия

В периода 07.08.2023г. - 11.08.2022 г. (пет дни) се организира и проведе работна визита за споделяне на добри практики в областта на представянето на културното наследство в Исландия с 4-дневна програма за шест български участници, представители на партниращите организации и исландския партньор „Норд Консултинг“ (NORTH Consulting ehf), който организира посещения на място и срещи с представители на исландски културни институции, представители на творчески индустрии и общински администрации.

„Празник на плодородието“ /Боллук панаир/

На 10-ти септември 2023 г. в село Войводово на площада пред НЧ „Отец Паисий - 1925“ се проведе „Празник на плодородието“ /Боллук панаир/. Участие взеха деца и възрастни, облечени в типичните автентични носии за село Войводово. Празника се организира от Община Хасково и читалищното настоятелство, като мероприятието е част от дейностите по проект „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран от ФМ на ЕИП.

Встъпителна пресконференция

На 29.08.2022 г. от 11:00 ч в конферентната зала на втория етаж в Община Хасково се проведе встъпителна пресконференция по проект „Културно разнообразие в Хасково“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Изложба 80-години от рождението на Атанас Шаренков

На 2 септември 2023 г., в ХГ „Атанас Шаренков” бе открита изложба, представяща творби на Атанас Шаренков от частната колекцията на Хубен Стефанов. Изложбата е посветена на 80-годишнина от рождението на Шаренков, които се навършват на 21 ноември 2023 година.

Виртуална обиколка на художествена галерия „Атанас Шаренков“ Хасково

ВИРТУАЛНА ОБИКОЛКА на художествена галерия „Атанас Шаренков“ Хасково е достъпна тук и сега.