РАБОТИМ ЗАЕДНО ЗА ЗЕЛЕНА, КОНКУРЕНТНА И ВКЛЮЧВАЩА ЕВРОПА

Glava sait Haskovo Kulturno raznoobrazie

Заключителна пресконференция по проект „Културно разнообразие в Хасково“

На 29.04.2024 г. Община Хасково организира заключителна пресконференция по проект „Културно разнообразие в Хасково“.

На събитието партньорите по проекта представиха заедно изпълнението на проектните дейности и постигнатите резултати. Изпълнението на проекта стартира на 30.06.2022 и приключва на 29.04.2024г.

Изложба живопис от фонда на ХГ "Атанас Шаренков" на тема "С поглед към съвремието"

На 22.04.2024 бе открита изложба живопис от фонда на ХГ "Атанас Шаренков" на тема "С поглед към съвремието".

Работна визита в Исландия

В периода 07.08.2023г. - 11.08.2022 г. (пет дни) се организира и проведе работна визита за споделяне на добри практики в областта на представянето на културното наследство в Исландия с 4-дневна програма за шест български участници, представители на партниращите организации и исландския партньор „Норд Консултинг“ (NORTH Consulting ehf), който организира посещения на място и срещи с представители на исландски културни институции, представители на творчески индустрии и общински администрации.

Изложба 80-години от рождението на Атанас Шаренков

На 2 септември 2023 г., в ХГ „Атанас Шаренков” бе открита изложба, представяща творби на Атанас Шаренков от частната колекцията на Хубен Стефанов. Изложбата е посветена на 80-годишнина от рождението на Шаренков, които се навършват на 21 ноември 2023 година.

„Празник на плодородието“ /Боллук панаир/

На 10-ти септември 2023 г. в село Войводово на площада пред НЧ „Отец Паисий - 1925“ се проведе „Празник на плодородието“ /Боллук панаир/. Участие взеха деца и възрастни, облечени в типичните автентични носии за село Войводово. Празника се организира от Община Хасково и читалищното настоятелство, като мероприятието е част от дейностите по проект „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран от ФМ на ЕИП.

Виртуална обиколка на художествена галерия „Атанас Шаренков“ Хасково

ВИРТУАЛНА ОБИКОЛКА на художествена галерия „Атанас Шаренков“ Хасково е достъпна тук и сега.